BAŞLANGIÇ TARİHİ:
17 Mayıs 2023
BİTİŞ TARİHİ:
17 Temmuz 2023
İzmir Sürdürülebilirlik Merkezi (S-Hub) Mimari Proje Yarışması ile kentin sürdürülebilir gelişimini destekleyen, yönlendiren ve ivmelendiren çok paydaşlı bütünleşik politikalar, araştırmalar üretebilme, bu bağlamda uygulamaları yönlendirebilme hedefi taşıyan ve kendisi de bu ilkelere dayalı olarak tasarlanacak bir sürdürülebilirlik merkezi projesinin elde edilmesi amaçlanmaktadır. Merkezin mekânsal karşılığının üretilmesine yönelik: yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilirlik yaklaşımını gözeten, veri ve performansa dayalı, sıfır karbon yapı hedefini gerçekleştirebilen, iklim esnekliği ve uyumu önceleyen, döngüsel, uygun maliyetli, yenilikçi bir çevre ve mimari anlayış ortaya koyan yaratıcı proje ve müelliflerin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.
Projenin temel olarak, şartname eki olan Sürdürülebilir Yapı Kriterleri Kılavuzu hedeflerine ulaşması beklenmekte olup, yarışma sonrasında bir ‘sürdürülebilir yapı sertifikası’ alması da öngörülmektedir.
Bu bağlamda:
Konunun niteliği nedeniyle proje ve müelliflerin saptanması sürecinde, güzel sanatların teşviki, ilgili disiplinlerin geliştirilmesi, mesleki etik/ahlaki değerlerin pekiştirilmesi, uluslararası dayanışmacı bir rekabet gücü kazanılması için uygun ortamın sağlanması da yarışmanın amaçları arasındadır.
Farklı disiplinlerdeki tasarımcılardan bu ayrıntıların farkındalıkları ile beklenen önerilerin sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için yarışma iki kademeli olarak açılmıştır. İpuçları burada belirtilen ancak özgün katkılarla geliştirilmesi beklenen tahayyüller içinden ikinci kademeye geçecek olan önerilere ilişkin jüri eleştirilerinin amaçlananın da ötesi iyilikte tasarımlar için katılımcı bir etki sağlayacağını umuyoruz.
4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 23. ve 53. maddelerine istinaden Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışma Yönetmeliği doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesince açılan yarışma; ulusal, iki kademeli, serbest, mimari proje yarışmasıdır.
Yarışmanın Konusu
İzmir Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilmesi hedeflenen “İzmir Sürdürülebilirlik Merkezi (S-Hub)” yapısının mimari projesinin elde edilmesidir. Projenin taşıdığı önem ve değerler itibariyle kentteki temsil gücünü öne çıkaran bir yapı kurgusu beklenmektedir.
Yarışmanın Yeri
Resmi tanımıyla İzmir’in Bayraklı İlçesi’nin, Turan Mahallesi’nde, 40041 Ada, 1 Parsel’deki 3944,89 m2’lik alan yarışmanın yeri olarak belirlenmiştir.
Kuzeyde, içinde Güney Deniz Saha Komutanlığı’nın da olduğu Atatürk Ormanı’yla kaplı vadi, İzban hattıyla kesilse de, güneyde İzmir Körfezi kıyıları ile biter. Karayla denizin buluştuğu ara kesitteki düzlük alan, kadim tarihi içinde hem sayfiye, hem sanayi yapılarını içermesiyle çok özel bir konumdadır. Çok yakınında yer alan Xenopoulos, Caleya, Braggiotti ve Giraud evlerinin yanı sıra Saime Sultan Yalısı da hemen yarışma alanı önündedir. Turyağ fabrikası artık olmasa da benzer sanayi yapılarıyla birlikte uzun yıllar bu bölgenin temel belirleyicilerinden biri olmuştur.
Yarışma alanı çevresi, S-Hub için etkileme ve etkilenme alanıdır ve bunun ne şekilde olacağına dair öngörüler yarışma konusunun doğal uzantılarıdır. Alanın batısında ve güneyinde konumlanan park alanları etkileşim alanı olarak tanımlanmıştır. Alanın deniz bağlantısını tamamlayabilecek olan mavna birinci katman körfez ve ikinci katman olan körfez etrafında yoğun yapılaşmış yerleşik alan arasında etkileşimi sağlayabilecek şekilde kurgulanmalıdır.
Yarışmacılardan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı ve geliştirmiş olduğu iklim odaklı stratejiler ile uyumlu; içinde barınacak kurumun ve kamunun, işlevsel, yapısal ve mekânsal karşılığının üretilmesine yönelik, verilere dayalı performans hedeflerini gerçekleştirebilecek, dünya ve insan sağlığını önceleyen, yarışmanın amacı doğrultusunda çözümlerin üretildiği İzmir Sürdürülebilirlik Merkezi’nin projelendirilmesi beklenmektedir. Bu şekilde ele alınacak olan merkez, araştırma, belgeleme ve danışmanlığın yanı sıra çeşitli etkinlik ve buluşmalarla sürdürülebilirliğin toplumsal farkındalığını arttırmak için de çalışacak olan katılımcı bir kurum olacaktır. Bu yüzden tasarımcılar, etkileşimli kamusal etkinliklerin gerçekleşmesi ve bunların mekânsal karşılıklarını aynı yaratıcılıkla ele almalıdırlar.
Tasarlanacak kapalı ve açık mekânlar ile, bu alanlara dair program yönetim senaryolarının ve çözüm önerilerinin aşağıdaki kriterler kılavuzluğunda geliştirilmesi istenmektedir.
Genel Konsept
Çevresel Performans
Kentsel Nitelik, Yerellik ve Bölgesel Öncelik
Ekonomik Performans ve Fizibilite
Peyzaj Konseptinin Çekiciliği ve Yeterliliği
Afet Dirençliliği
Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Proje Tasarım ve Geliştirme Şube Müdürlüğü
Mimar Sinan Mahallesi 9 Eylül Meydanı No:9/1 Kültürpark İçi 2 no'lu Hol Konak İzmir
+90 (232) 293 9040 (Duygu ARAL)
+90 (232) 293 4502 (Ebru KANDİLCİ KÖRAN)
İnternet Sitesi : surdurulebilirlikmerkezi.izmir.bel.tr
IBAN Vakıflar Bankası İzmir Şubesi
00158007292289040 numaralı bankomat cari hesabı
IBAN: TR64 0001 5001 5800 7292 2890 40
Yarışma ekibinde en az bir TMMOB Mimarlar Odası üyesi mimar olmak koşuluyla tüm tasarım disiplinlerinin ekip üyesi ve/veya danışman olarak katılımına açıktır. Yarışmanın konusu ve yarışmacılardan beklenenler gereği jüri, entegre tasarım planlaması ve sürdürülebilirlik konularında gerekli tüm uzmanlık alanlarından birden fazla uzmanın içinde yer aldığı, farklı disiplinlerle çok boyutlu düşünmeyi sağlayacak bir ekip oluşumunu önermekte ve desteklemektedir.
Yarışmaya katılacaklarda aranacak koşullar;
1. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin, ilgili odası üyesi olmak ve meslekten men cezalısı durumunda olmamak.
2. Jüri üyelerini ve raportörleri belirleyen ve atayanlar arasında olmamak.
3. Jüri üyeleri (danışman, asli, yedek) ve raportörlerle bunların 1. dereceden akrabaları, ortakları, yardımcıları ve çalışanları arasında olmamak.
4. Jüri çalışmalarının herhangi bir bölümüne katılmamak.
5. Yarışma şartnamesinde öngörülen özel koşullara uymak.
6. Şartname alıp isim, soyisim, T.C. Kimlik No, iletişim ve adres bilgilerini yarışma raportörlüğüne en geç takvimde “1. Kademe Projelerinin Elden Teslimi” olarak belirtilen günde saat 17.00’ye kadar kaydettirmek (Ekipten bir kişinin bu şartı yerine getirmesi yeterlidir).
7. Yarışmayı açan İdarede, yarışma ile ilgili her türlü işlemleri hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olmamak.
8. Yarışmayı açan İdare adına hareket eden danışmanlar ile bunların çalışanları arasında olmamak.
9. 4734 ve 4735 sayılı kanunlar ile diğer kanunlardaki hükümler ve yönetmelikler gereğince geçici ve sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olmamak.
Ekip olarak katılanların her birinin koşulların tamamına uymaları zorunludur. Ekip olarak katılanların idareyle ilişkilerin yürütülmesiyle sınırlı olmak üzere, ekipten birini ekip temsilcisi olarak belirtmesi gerekir. Yarışmaya ekip olarak katılan ortakların her biri idareye karşı müştereken ve müteselsilen sorumludurlar.
Yarışmanın ikinci kademesine yalnız birinci kademede seçilmiş olan projelerin sahipleri katılabilirler.
Yarışmaya katılmak isteyenler 100 TL (Yüz Türk Lirası) karşılığında yarışmaya kayıt yaptıracaklardır. Yarışma bedeli “İzmir Sürdürülebilirlik Merkezi (S-Hub) Mimari Proje Yarışması Yarışma Bedeli” açıklaması ile İdareye ait banka hesabına yatırılacaktır. Dekont, isim ve iletişim bilgileriyle birlikte raportörlük shubizmir@izmir.bel.tr adresine e-posta yoluyla gönderilecektir.
İdare ile yapılacak tüm yazışma ve iletişimin (Banka dekontu, kargo fişi, e-posta vb. gibi); yarışma ekibi içinden seçilecek bir kişi tarafından yapılması gerekmektedir.
Yarışmaya kayıt için son tarih “1.Kademe Proje Teslim” tarihidir. Bu şartlara uymayanlar yarışmaya katılmış olsalar da tasarımları yarışmaya katılmamış sayılır ve isimleri yarışmaya kabul edilmeme gerekçeleriyle birlikte üyesi oldukları meslek odalarına bildirilir.
Danışman Jüri Üyeleri
Tunç SOYER | İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı
Güven EKEN | İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı – Dr. Ekolog
Şükran NURLU | İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı – Y.Çevre Mühendisi
Vahyettin AKYOL| İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı – Y.Mimar
Koray VELİBEYOĞLU | Prof. Dr. Şehir Plancısı
Nurdan YILDIRIM | Doç. Dr. Makine Mühendisi
Murat DOĞRU | Şehir Plancısı – Yeşil Bina Uzmanı
Asli Jüri Üyeleri
Bünyamin DERMAN | Y. Mimar
Cemalettin DÖNMEZ | Prof. Dr. İnşaat Mühendisi
Aslıhan DEMİRTAŞ CİNDORUK | Y. Mimar
Gülsu ULUKAVAK HARPUTLUGİL | Doç. Dr. Mimar
Mehmet Bengü ULUENGİN | Prof. Dr. Mimar
Nevzat SAYIN | Mimar (Jüri Başkanı)
Özgür GÜLLER | Y. Mimar
Yedek Jüri Üyeleri
Engin AKTAŞ | Prof. Dr. İnşaat Mühendisi
Neşe GANİÇ SAĞLAM | Dr. Mimar
Seda ERDEM | Dr. Mimar
Zeynep DURMUŞ ARSAN | Doç. Dr. Mimar
Raportörler
Ebru KANDİLCİ KÖRAN | Y. Mimar – İzmir Büyükşehir Belediyesi Proje Tasarım ve Geliştirme Şube Müdürü
Duygu ARAL | Y. Mimar – İzmir Büyükşehir Belediyesi Proje Tasarım ve Geliştirme Şube Müdürlüğü
Can TUNÇOK | Mimar – İzmir Büyükşehir Belediyesi Proje Tasarım ve Geliştirme Şube Müdürlüğü
Raportör Yardımcıları
Selen ARAS ERGENÇ| Mimar – İzmir Büyükşehir Belediyesi Proje Tasarım ve Geliştirme Şube Müdürlüğü
Zeynep BİLGİLİ | Ekonomist – İzmir Büyükşehir Belediyesi Proje Tasarım ve Geliştirme Şube Müdürlüğü
Bülent POLAT | Büro Personeli – İzmir Büyükşehir Belediyesi Proje Tasarım ve Geliştirme Şube Müdürlüğü
1. Yarışma Şartnamesi
2. Yarışma Katılım Tutanağı
3. Şartname Ekleri
4. Yarışma Yeri Bilgileri
5. İmar Bilgileri
6. Mülkiyet Bilgileri Paftası
7. Harita Bilgileri
8. Komşu Parsele Ait Proje Bilgileri
9. Görseller
10. Altyapı Bilgileri
11. Jeolojik Veriler
12. Meteorolojik Veriler
13. Gürültü Haritaları
*(Yarışmacılara verilecek bilgi, belge ve şartnamenin tamamına “surdurulebilirlikmerkezi.izmir.bel.tr” adresinden ulaşabilirsiniz.)
TASARIM PROGRAMI
İzmir Büyükşehir Belediyesinde yürütülen birçok sürdürülebilirlik odaklı proje ve strateji geliştirme çalışmalarının bütünlük içinde ve çok paydaşlı yürütülmesine, yaygınlaştırılmasına ve mümkün kılınmasına S-Hub mekânsal olarak ev sahipliği yapacaktır.
Sürdürülebilir kalkınma amaçlarının uygulamasının desteklenmesi ve Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı ve Yeşil Şehir Eylem Planlarının kurum içi yenilikçi bir yönetim modeli ile proje ve uygulamalara yansıtılması, izlenmesi ve değerlendirilmesi gibi kolaylaştırıcı rolünün yanı sıra sürdürülebilir karar alma aşamalarını ve politikaları destekleyecek veri-tabanının oluşturulması, özgün ve sürdürülebilir bir yönetişim modeli ile hizmet vermesi bu merkezin ana işlevleridir. Bu işlevler çok paydaşlı karar verme ve çalışma kültürü ile gerçekleştirilecektir. Mekânsal çözümler, çok paydaşlı yönetişim modeli ve paydaş çeşitliliğini mümkün kılacak şekilde geliştirilmelidir. Tasarımın esnek ve değişkenliğe elverişli olması hem dinamik kurumsallık hem de yapının sürdürülebilir kullanımı açısından önemsenmektedir. Bu merkez hem işlevselliği hem de yönetişim modeli açısından bir ilk olacağından, tasarımın bu deneyselliği mümkün kılması çok önemlidir. Bina programında yer alacak çeşitli işlev gruplarının mekânsal programdaki ağırlıkları, özgün bir pilot proje çalışması hedefiyle, yapılaşma koşullarını aşmamak üzere yarışmacıların yorumuna bırakılmıştır. Mekânsal ilişkileri sıkı örülmüş mekân çözümleri desteklenmektedir. Birleştirici ve geçirgen yaklaşımlar beklenmektedir.
İzmir Sürdürülebilirlik Merkezinin afetlere dirençli bir yapı olarak İzmir afet koordinasyonu yapılanmasına entegre olup afet anlarında kesintisiz hizmet verebilmesi, İzmir için tanımlı riskler kapsamında olası afet senaryolarında, ulaşım ve hizmet sürekliliğinin mümkün kılınabilmesi gözetilerek tasarlanması da beklentiler arasındadır. Açık alanlar, etkileşim alanı ve mavna da paralel işlevsellikte faaliyet gösterebilmelidir. Çalıştay raporundaki veriler tasarıma konu olan işlev/kullanıcı/mekân tanım ve ilişkileri için ana kaynak olarak ele alınarak, bu raporun yorumlanıp değerlendirilmesi beklenmektedir.
Ofisler ve Çalışma Alanları (Yaklaşık %20)
Personel, ziyaretçi ve paydaş araştırmacılar için uyarlanabilir çalışma alanları, kuluçka ve ortak çalışma alanları, sessiz odalar ve odaklanma alanları, resmi olmayan işbirliği ve etkileşim alanları olmak üzere çok yönlü ele alınmalıdır. Binadan ve işletiminden sorumlu bir ekibin kalıcı olarak kullanacağı yönetim alanı, açık ofisler, özel ofisler ve toplantı odaları esnek ve uyarlanabilir çalışma alanları sunmak üzere ayrıca tasarlanmalıdır.
Ortaklaşma Mekânları (Yaklaşık %30)
Konferans salonu (200 kişilik), sergi alanları, video konferans olanakları, resepsiyon ve ağ oluşturma alanları, uygulamalı çocuk/yetişkin deneyim alanları (sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği odaklı), seminer ve ders odaları (vatandaş bilimi, vb), kafeterya/restoran ve yemek alanları, çocuk bakımı ve aile destek alanları olarak ele alınmalıdır.
İşlik ve Laboratuvarlar (Yaklaşık %30)
Sürdürülebilirlik ve Izmir konusunda faaliyet gösteren yerel kent paydaşları, platformlar, kooperatifler, sosyal girişimler ve sivil toplum örgütlerine mekânsal ve altyapısal destek sağlayacak, bu grupların daimi değişimine ayak uydurabilecek esneklikte, modüler işlikler, ıslak ve kuru laboratuvarlar, veri analizi ile çevresel ve iklim araştırmaları alanları (büyük veri analizi, kentsel simülasyonlar, döngüsellik araştırmaları vb.) sunarak, İzmir Sürdürülebilirlik Merkezinin veriye dayalı politikalar, uygulamalar ve yenilik konularında öncü olmasını desteklemelidir. Ayrıca açık alan olarak yenilikçi-etkileşimli sürdürülebilirlik uygulamaları ve gerçek zamanlı kentsel/yapısal göstergeler için tariflenmiş mekanlar ya da yüzeyler tasarlanmalıdır, uygulama bahçeleri, terasları vb. Laboratuvarlar müstakil havalandırma koşullarına sahip olmalıdır. Elektrik, su ve gider altyapısı çok amaçlı kullanıma imkan sağlayacak esneklikte tasarıma yansıtılmalıdır. Temel laboratuvar ihtiyaçları gözetilerek ele alınmalıdır.
Kütüphane ve Bilgi Hizmetleri (Yaklaşık %10)
Araştırma kütüphanesi ve kaynak merkezi, dijital kütüphane hizmetleri ve veritabanları, çalışma odaları ve sessiz alanlar, bilgi ve araştırma destek hizmetleri merkezin ana konseptini destekleyecek şekilde ele alınmalıdır.
Destek Servisleri (Yaklaşık %10)
Bilgi teknolojileri ve ağ altyapısı, teknik alanlar, bakım atölyeleri, depolama ve lojistik alanları, güvenlik ve erişim kontrol sistemleri, çevre yönetimi ve atık bertaraf olanakları gibi servisler yapının sorunsuz işleyişini sağlamak ve çevresel ayak izini en aza indirmeye yardımcı olmak üzere düzenlenmelidir.
Açık Alanlar ve Etkileşim Alanı
Proje alanının çevre ile bağlantısının etkileşim alanları ile birlikte ele alınması, deniz ile bağlantısının, iskele ve mavna bağlamında ele alınarak çözümlerin tasarıma yansıtılması, denizsel araştırmalar, acil durum kullanımları, çok işlevli platform çağrısı, gezici olup bilgi taşıma, görünürlük yaratma, yeniden işlevlendirme olasılıkları vurgusu, iskele-körfez ve diğer sürdürülebilirlik odaklı çalışan paydaşlarla ilişki kurmak üzere mavna ve iskelenin kullanımının düşünülmesi yarışmacıdan beklenenler arasındadır. Etkileşim alanında yer alan parklar, yeşil alanlar ile yapının mekânsal ve fonksiyonel ilişkisi yarışmacılara bırakılmış olup dış mekân oturma ve dinlenme alanları, spor olanakları, yeşil alanlar ve yürüyüş parkurları, iç ve dış mekân sosyal alanları olarak tasarlanmalıdır.
Yukarıda tasarım programında özetlenen mekanlarla ilgili yaklaşık yüzde oranları yapı toplam alanına göre düşünülmüş olup, yarışmacının tasarım yaklaşımlarına göre esneklik gösterebilecektir.
Birinci Kademede İstenenler
Bu kademede yarışmacının geliştirdiği öneriyi, olusturdugu tasarımı yarışma alanı içindeki varoluş biçimi ve daha genişletilmiş bir bağlam içindeki kavramsal çerçevesi açısından berrak biçimde ortaya koyması beklenmektedir.
a. Paftalar
Yarışma projesine ait toplam inşaat alanı paftanın sol alt köşesinde belirtilecektir.
Teslim Edilecek Pafta Boyutu ve Şekli: 3 adet A0 boyutunu aşmamak şartıyla sunum tekniği serbest dikey 5 mm kalınlığında fotoblok paftalar teslim edilecektir. Sergileme kolaylığı bakımından bütün paftalarda paftanın asılma şemasındaki yeri çizilecektir.
b. Mimari Proje Kitabı
Mimari Proje Kitabında proje raporları ile kavramsal senaryoları ve projeyi açıklayıcı gösterimler yer alacaktır. Bu kitapta:
• Genel Sürdürülebilirlik Hedefleri Anlatısı
• Bütünleşik Tasarım Süreci
• Yerleşim ve Ulaşım Konuları
• Sürdürülebilir Arazi Kullanımı
• Su Verimliliği Uygulamaları
• Enerji Verimliliği ve Karbon Salımı Azaltımı Uygulamaları
• Malzeme ve Kaynak Kullanımı
• İç Ortam Çevre ve Hava Kalitesi
• Yenilikçi Uygulamalar
• İklim ve Afetlere Dayanım Planlaması
• İzmir Şehri Bölgesel Öncelikleri Değerlendirmesi
c. USB Bellek
Yukarıda istenen tüm bilgi ve belgeler ayrıca dijital olarak uygun boyutlu tek bir USB bellek içerisinde 300 dpi çözünürlüklü PDF formatında teslim edilecektir.
d. Kimlik Zarfı
Yarışmacılar, projelerin teslim edildiği ambalajın içine proje ile aynı rumuzu taşıyan ve üzerinde “İzmir Sürdürülebilirlik Merkezi (S-Hub) Mimari Proje Yarışması Kimlik Zarfı” yazılı olan bir zarfın içine şunları koyacaktır:
Yarışmaya katılan proje sahiplerinden yarışmada derece ve mansiyon kazanmadıkları halde kimliğinin açıklanmasını dileyenler, kimlik zarflarının üzerine ayrıca "açılabilir" ibaresini yazarlar. Üzerinde "açılabilir" kaydı bulunan kimlik zarfları derece ve mansiyon kazanmamış olsalar dahi jüri tarafından açılır ve bu husus tutanakta belirtilir.
e. Yazışma Adresi Zarfı
Yarışmacılar, projenin teslim edildiği ambalajın içine proje ile aynı rumuzu taşıyan ve üzerinde; yazıcı ile “İzmir Sürdürülebilirlik Merkezi (S-Hub) Mimari Proje Yarışması Yazışma Adresi Zarfı” ibaresi yazılmış bir zarfın içinde adreslerini vereceklerdir. Adres belirtirken, kimlik belgesinde bulunan isimler kesinlikle yer almayacaktır.
İkinci Kademede İstenenler
a. Paftalar
Teslim Edilecek Pafta Boyutu ve Şekli: A0 boyutunu aşmamak şartıyla sunum tekniği ve pafta sayısı serbest dikey 5 mm kalınlığında fotoblok paftalar teslim edilecektir. Sergileme kolaylığı bakımından bütün paftalarda paftanın asılma şemasındaki yeri çizilecektir.
b. Mimari Proje, Hesaplama ve Raporlar Kitabı
c. USB Bellek
Yukarıda istenen tüm bilgi ve belgeler ayrıca dijital olarak uygun boyutlu tek bir USB bellek içerisinde 300 dpi çözünürlüklü PDF formatında teslim edilecektir.
Animasyon: Yarışmacılar önerilerini USB bellek içerisinde 120 saniyeyi geçmeyen, minimum 1920x1080p çözünürlükte bir video animasyon olarak sunacaklardır.
Yer görme zorunlu olmamakla birlikte jüri tarafından önemle tavsiye edilmektedir.
Yarışmanın İlanı : | 8 Mayıs 2023, Pazartesi | ||||
Soru Sorma İçin Son Tarih : | 21 Mayıs 2023, Pazar | ||||
Soruların Yanıtlarının İlanı : | 26 Mayıs 2023, Cuma | ||||
1. Kademe Projelerinin Elden Teslimi : | 17 Temmuz 2023, Pazartesi | ||||
1. Kademe Kargo ile Teslim Alımı İçin Son Tarih : | 19 Temmuz 2023, Çarşamba | ||||
1. Kademe Jüri Değerlendirmesi Başlangıç Tarihi : | 29 Temmuz 2023, Cumartesi | ||||
1. Kademe Sonuçların İlanı : | 4 Ağustos 2023, Cuma |
Birinci kademenin jüri tarafından değerlendirilmesi sonucunda, ikinci kademeye kalan yarışmacılara, yazışma adresinde belirtilen adrese, değerlendirme raporları ve jüri tavsiyeleri ile birlikte bildirim yapılacaktır.
2. Kademe Proje Elden Teslimi : | 16 Ekim 2023, Pazartesi | ||||
2. Kademe Kargo İle Teslim Alımı İçin Son Tarih : | 18 Ekim 2023, Çarşamba | ||||
2. Kademe Jüri Değerlendirmesi Başlangıç Tarihi : | 21 Ekim 2023, Cumartesi | ||||
Yarışma Sonuçlarının İlanı : | 26 Ekim 2023, Perşembe | ||||
Kolokyum ve Ödül Töreni : | Yarışma sonuçlarının ilanıyla birlikte duyurulacaktır. |
Teslim edilecek projeler yarışma şartnamesinde tanımlanan özelliklere göre düzenlenecektir.
Projelerin Sergilenmesi ve Kolokyum
Projelerin sergileneceği ve kolokyumun gerçekleşeceği yer ve tarih, yarışma sonuçlarının ilanıyla birlikte duyurulacaktır. Yarışmaya katılan eser sahipleri, eserlerinin sergilenmesini ve yarışmaya ilişkin yayınlarda eserlerinin yer almasını kabul etmiş sayılırlar.
Projelerin Geri Verilmesi
Yarışmacı tarafından raportörlüğe teslim edilen projeler İdarenin sorumluluğu altındadır. Ödül ve mansiyon kazanan projeler ve ekleri İdareye ait olacaktır. Derece alamayan projeler, yarışma sonucu ilan edildikten sonra sergi süresinin bitiminden itibaren 30 gün içinde bizzat sahipleri veya yasal vekilleri tarafından alınacaklardır. İdare, bu süre içinde alınmayan projelerden sorumlu değildir.
Rumuz
Ambalaj Esasları
“İzmir Sürdürülebilirlik Merkezi (S-Hub) Mimari Proje Yarışması Raportörlüğü İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Projeler Şube Müdürlüğü, Mimar Sinan Mahallesi 9 Eylül Meydanı No:9/1 Kültürpark İçi 2 no'lu Hol Konak/İzmir” adresi bulunacaktır. Ambalaj üzerinde bunun dışında hiçbir yazı ve işaret konulmayacaktır.
Yarışmacılar sorularını yarışma takviminde son soru sorma tarihi olarak belirtilen tarihe kadar yarışma e-posta adresine göndereceklerdir. Yarışma jürisi yarışma takviminde belirtilen tarihe kadar ulaştırılan tüm soruları değerlendirecek ve tüm cevaplar, yarışma takviminde belirtilen tarihe kadar soru soranın kimliği belirtilmeden şartname alan tüm yarışmacıların adreslerine e-posta ile gönderilecek, ayrıca yarışmanın resmi internet sitesinde açıklanacaktır. Sorulara verilen cevaplar yarışma dokümanı niteliğindedir.
Yarışma Sonuçlarının İlanı
Yarışma sonuçları İdare’nin resmi internet sitesinde, Resmi Gazete’de ve yarışmaya ait internet sitesinde yayınlanacaktır.
1. Ödül: 700.000 TL
2. Ödül: 600.000 TL
3. Ödül: 400.000 TL
1. Mansiyon: 100.000 TL
2. Mansiyon: 100.000 TL
3. Mansiyon: 100.000 TL
4. Mansiyon: 100.000 TL
5. Mansiyon: 100.000 TL
Birinci kademenin sonuçlanmasının ardından ödüllerin 40.000 TL tutarındaki kısımları ikinci kademeye seçilen proje müelliflerine ödenecektir. (8x40.000=320.000 TL) TMMOB Mali İşler Yönetmeliği’nin 8. maddesi uyarınca, ödül, mansiyon ve jüri bedellerinin %5’leri tutarındaki kesintiler İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bloke edilerek ilgili meslek odaları hesabına aktarılacaktır. Jüri değerlendirme sonuçlarının ilanından sonra, yukarıda yazılı ödül ve mansiyon tutarları, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 29. maddesine göre, yukarıda belirtilen kesinti yapıldıktan sonra yarışmacılara en geç 120 gün içinde net olarak ödenecektir. Ödemeler, banka hesabına yapılacaktır.
46
GÜN
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız. GİRİŞ YAP / KAYIT OL